Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Βήμα Γονέων: Kαλή Νέα Σχολική Χρονιά με το Νέο "Εικονικό" Σχολείο & Μάθημα στο Σπίτι

Χωρίς σχολικά βιβλία, με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τεράστια λειτουργικά προβλήματα θα ξεκινήσουν φέτος τα σχολεία.

1. Τα  σχολικά βιβλία προβλέπεται να υποκατασταθούν:
  • Με φωτοτυπίες που οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων καλούνται να μεριμνήσουν για την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή τους στους μαθητές τους και εμείς οι γονείς θα πληρώσουμε.
  • Με ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μορφή pdf στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο»!
  • Με  ένα  DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια.  «Έτσι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα και στο σπίτι τους ηλεκτρονικά να μελετούν τα μαθήματα». Η υπουργός Παιδείας επίσης δήλωσε στη Βουλή, ότι το 75% των νοικοκυριών έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που εγώ καταλαβαίνω: κανένα πρόβλημα, προχωράμε ψηφιακά & για το άλλο 25% καλά δεν βαριέσαι, παράπλευρες απώλειες!

Όμως το Ψηφιακό βιβλίο μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση το Βιβλίο και μάλιστα το Σχολικό Βιβλίο που είναι γεμάτο με εφαρμογές & ασκήσεις που πρέπει να συμπληρώσουν οι μαθητές;

Για όλα τα παραπάνω και για όσους έχουν θεοποιήσει την ψηφιοποίηση, εντός και εκτός υπουργείου, αξιζει να δείτε το video.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=JPkbbQy2eOY


2. Τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, θα τα καλύψουν, όταν το επιτρέψουν οι ισολογισμοί, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.


3. Τα λειτουργικά προβλήματα, είναι ένα άλυτο πρόβλημα λόγω της δραστικής περικοπής της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, απόρροια της μνημονιακής πολιτικής.


Γνωρίζω ότι πολλοί από μας θα τρέξουν να βρουν ή να αγοράσουν τα σχολικά βιβλία, τότε ίσως σε μερικούς μήνες θα χρειαστούν να αγοράσουν και το πετρέλαιο θέρμανσης …
  
εγώ θα του φορέσω ισοθερμικά.


Επιμέλεια: Π. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ_03.09.2011