Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η δεύτερη στη σειρά εκδήλωση



Στα πλαίσια των εκδηλώσεων / ομιλιών που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Γονέων για τη σχολική χρονιά 2011-2012, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου & ώρα 18:30 θα γίνει στο σχολείο μας, ομιλία με θέμα: «Άγχος και φοβία στα παιδιά για το σχολείο».

Την παρουσίαση θα κάνει η κυρία Γκόλφω Λιαμάκη, η οποία είναι Δρ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών & Ενηλίκων – Νευροψυχολόγος. Παρακάτω θα βρείτε μία σύντομη περιγραφή του θέματος που θα παρουσιαστεί όπως μας δόθηκε από την ομιλήτρια:

“Εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώ αναγνωρίζουν και εντοπίζουν τα παιδιά με άγχος, συχνά θεωρούν πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Καθώς όμως θα αρχίσουμε να περιγράφουμε τις δυσκολίες που φέρνει το άγχος στη συμπεριφορά και στις σχέσεις των παιδιών, θα αναγνωρίσουμε σταδιακά πώς το άγχος κάνει τα παιδιά να υποφέρουν καθώς τα εμποδίζει να συμμετέχουν στις ρουτίνες τους και να χαίρονται τις σχέσεις τους.
Στην ομιλία αυτή αφού ορίσουμε το άγχος και τη φοβία, θα εστιάσουμε στο πώς αυτά εκδηλώνονται στα παιδιά. Στη συνέχεια θα γίνει μια σύντομη αναφορά στις διαταραχές άγχους, ενώ στην συνέχεια θα εστιάσουμε στους παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση προβλημάτων άγχους και φοβίας στα παιδιά, με επικέντρωση στις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά. Τέλος, θα αναφερθούμε σε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων άγχους στα παιδιά. Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δοθεί η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήσεις πάνω στο θέμα.”


Σας περιμένουμε όλους για να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τα παιδιά μας.