Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι





Καθώς πλησιάζουν οι όμορφες γιορτές των Χριστουγέννων που αρέσουν τόσο στους μεγάλους αλλά ιδιαίτερα στα παιδιά, ο Σύλλογός μας έχει οργανώσει ένα Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι το Σάββατο 21/12/2013 και ώρα 17:00-19:00 στο χώρο του σχολείου μας, σε συνεργασία με την κυρία Ταβουλαρέα που κάνει τα μαθήματα χειροτεχνίας του Δήμου και θα μας βοηθήσει αφιλοκερδώς.



Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα γίνουν τα ακόλουθα:

  • Ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να μοιάζει με εργαστήριο του Αη Βασίλη.
  • Θα χρειαστούμε γονείς- εθελοντές για να βοηθούν τα παιδιά και θα φορούν έναν σκούφο και μια κόκκινη-πράσινη εορταστική τουνίκ για να μοιάζουν με ξωτικά (αυτά θα παρασχεθούν από την κυρία Ταβουλαρέα)
  • Τα παιδιά θα περάσουν από τρεις διαφορετικές δραστηριότητες: 1) Θα φτιάξουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια με φυσικά υλικά, 2) θα φτιάξουν μόμπιλε σε ξύλο με μπάλες φελιζόλ και κουδουνάκια και 3)  θα φτιάξουν κάρτες με τις ευχές τους που θα τις δώσουν στον Άγιο Βασίλη και εκείνος θα τους δώσει ένα μικρό δωράκι και ένα γλύκισμα.
  • Το κάθε παιδί θα πρέπει να φέρει μαζί του από το σπίτι του μία κόλλα UHU, ένα ψαλίδι και ένα πινέλο (σαν αυτό που έχουν οι νερομπογιές). Επίσης θα πρέπει να βρει και να φέρει μαζί του 2-3 κουκουνάρια που θα χρησιμοποιηθούν για τα στολίδια και ένα κλαδάκι περίπου 20-30 εκατοστά για το μόμπιλε.

  • Το κόστος των απαιτούμενων υλικών (χρυσόσκονες, κορδέλες κλπ) που θα πρέπει να αγοραστούν θα το καλύψει ο Σύλλογος.  
    Στο χώρο του σχολείου θα στηθεί ένα μικρό μπουφέ με Χριστουγεννιάτικα γλυκά και μπισκότα, ενώ θα υπάρχουν ατομικοί χυμοί για τα παιδιά.
    Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακούγονται Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες.

    Ευχόμαστε Καλή Διασκέδαση σε όλους! Παιδιά, γονείς και.... ξωτικά, παρέα με τα δώρα και τον Άη Βασίλη!