Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Διαδραστικό Μάθημα Πρώτων Βοηθειών



Το Δ.Σ. με χαρά ενημερώνει όλους τους γονείς & κηδεμόνες του σχολείου μας, ότι στο πλαίσιο, «Δραστηριότητες του Συλλόγου για Ενήλικες», θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου, τη Δευτέρα 16 Νεμβρίου και ώρα 17.30, διαδραστικό μάθημα Πρώτων Βοηθειών.



Το μάθημα αφορά επείγουσες καταστάσεις (μερικές εξ αυτών άμεσααπειλητικές για τη ζωή του παιδιού αλλά και κατ’ επέκταση τουενήλικα).Θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του μη ιατρού και της άμεσης βοήθειαςπου μπορεί να παράσχει σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης θα καταρριφθούν αστικοί μύθοι σχετικά με την αντιμετώπιση τους.

Το μάθημα είναι διαδραστικό και απαιτεί τη συμμετοχή των παρευρισκομένων (θα γίνει προβολή βίντεο και εκπαίδευση του προσωπικού σε πρόπλασμα). Τo μάθημα έχει διάρκεια 3,5 ωρών και  είναι δωρεάν.

Οι ενότητες που θα καλυφθούν είναι:

·         Καρδιοαναπνευστική ανακοπή – Αναζωογόνηση
·         Επιληπτική κρίση
·         Σοβαρή Αιμορραγία
·         Αναπνευστική απόφραξη - Πνιγμονή
·         Λιποθυμικό επεισόδιο
·         Σοβαρή αλλεργική αντίδραση – Αναφυλαξία


Ο διοργανωτής των σεμιναρίων αυτών είναι ο κος Κρασαδάκης Χρήστος
Ειδ/νος Ιατρός Νοσοκομείου ΚΑΤ
Advanced Cardiac Life Support Provider
Advanced Trauma Life Support Provider
RTI First AidInstructor


Προκειμένου να υλοποιηθεί το σεμινάριο αυτό, υπάρχει απαίτηση ελαχίστου αριθμού συμμετοχών. Για το λόγο αυτό, αν σας ενδιαφέρει, θα επιθυμούσαμε την ενδεικτική συμμετοχή σας, συμπληρώνοντας την Ηλεκτρονική Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο  link που ακολουθεί,  μέχρι την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

 ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: