Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Προκήρυξη Εκλογών και Απολογισμός

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της εκλογο-απολογιστικής γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας στις 2 Δεκεμβρίου 2016, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Προκηρύσσονται εκλογές του συλλόγου μας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ημέρα που παραδίδονται οι βαθμοί του τριμήνου στο σχολείο μας, δηλαδή την 20η Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 13:15 – 16:15 μ.μ. στο σχολείο μας.


Για την υποβολή υποψηφιοτήτων πατήστε ΕΔΩ. Όποιο μέλος επιθυμεί να υποβάλλει υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει την οικονομική συνδρομή του προς τον σύλλογο.
Οι εκλογές αυτές αφορούν στην ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, των εκπροσώπων μας στην Ένωση Γονέων Βριλησσίων καθώς και της ελεγκτικής επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται και τα προβλεπόμενα αναπληρωματικά μέλη. Τα όργανα αυτά ως εξής:

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο μας είναι επταμελές και απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ειδικό Γραμματέα, τον Ταμία και δύο μέλη. 
  • Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας στην Ένωση Γονέων Βριλησσίων αποτελούν ουσιαστικά τους εκπροσώπους μας στο δευτεροβάθμιο όργανο της Ένωσης, που καλύπτει τους συλλόγους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) και ο αριθμός προκύπτει σε αναλογία με τον αριθμό των μαθητών του σχολείου μας.
  • Η ελεγκτική επιτροπή είναι τριμελής και πραγματοποιεί περιοδικά τους ανεξάρτητους οικονομικούς ελέγχους του συλλόγου μας.
Οι τίτλοι αυτοί μπορεί να φαντάζουν δύσκολοι για όποιον γονέα θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το σύλλογο γονέων του σχολείου του και ειδικά μέσα στην ασφυκτική καθημερινότητα του καθενός που μπορεί να περιλαμβάνει πολύωρη εργασία, φροντίδα των παιδιών κ.ο.κ.. 
Το τονίζουμε αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι διστάζουν να κάνουν την κίνηση του να θέσουν υποψηφιότητα και κατ’επέκταση να ασχοληθούν από οποιαδήποτε θέση βρεθούν, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ως μέλη του ΔΣ του συλλόγου και ως εργαζόμενοι γονείς θα θέλαμε να σας πούμε ότι η απάντηση για αυτό είναι η συνεργασία. Η εμπλοκή στο σύλλογο γονέων για εμάς, με τη συμμετοχή μας στα όργανά του σημαίνει διάθεση για συνεργασία με στόχο ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα μπορείτε να έχετε με την ενασχόληση με το σχολείο και τα δρώμενα του.
Παρακαλούμε λοιπόν όλους σας να κάνετε αυτή την κίνηση, να δηλώσετε υποψηφιότητα για τα όργανα του συλλόγου μας προκειμένου να συνεχίζει να υφίσταται. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες σε αριθμό υποψηφιότητες, οι εκλογές ακυρώνονται και ο σύλλογος διαλύεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ταυτόχρονα όποιες ενέργειες και δραστηριότητες πραγματοποιούνται από αυτόν επίσης σταματούν να υφίστανται και χάνεται οποιαδήποτε συλλογική εκπροσώπηση των γονέων προς τις διάφορες αρχές, π.χ. σχολική επιτροπή δήμου Βριλησσίων, Ένωση Γονέων Δήμου Βριλησσίων, Δήμος Βριλησσίων, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλπ..

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κανένας δεν επιθυμεί μία τέτοια έκβαση για το σύλλογο γονέων του σχολείου των παιδιών του.

Τέλος, σας καταθέτουμε επιγραμματικά ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από το σύλλογό μας κατά τη διετή θητεία του (Δεκ. 2014 – Δεκ. 2016):
  • Πέτυχε τη μείωση των μαθητών του σχολείου, μετά από επανειλημμένες παραστάσεις και συναντήσεις στο Δήμο Βριλησσίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα του υπεράριθμου των μαθητών, ώστε σε βάθος χρόνου να φθάσουν τελικά τους 270, αριθμός για τον οποίο είναι σχεδιασμένο το κτίριο του σχολείου. Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια είχε σαν αποτέλεσμα την επανασχεδίαση των ορίων του δήμου βάσει δημοτολογίου και χωροταξίας των δημοτικών σχολείων, στην οποία συμμετείχε και ο σύλλογος μας με εκπρόσωπο σε όλες τις συναντήσεις. Έτσι τις δύο τελευταίες χρονιές στο σχολείο δε δημιουργείται τρίτο τμήμα Α’ τάξης, πρακτική η οποία εφόσον συνεχισθεί και τις επόμενες σχολικές χρονιές θα λύσει και το πρόβλημα. Το θέμα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει και το μελλοντικό ΔΣ του συλλόγου και να είναι υπό σχετική επαγρύπνηση.
  • Απεύθυνε αίτημα προς το Δήμο για διαμόρφωση της εξόδου της οδού Κρήτης και εξέταση του ενδεχομένου μετατροπής της οδού σε ήπιας κυκλοφορίας. Το πρώτο αίτημα έχει ήδη υλοποιηθεί, ενώ το δεύτερο είναι ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν από σχετική κυκλοφοριακή μελέτη που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος.
  • Συμμετείχε ενεργά στα σχολικά συμβούλια, με τους διδάσκοντες και τη σχολική επιτροπή του Δήμου και οργάνωσε σημαντικό αριθμό συναντήσεων με το Διευθυντή του σχολείου και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εκάστοτε σημαντικά θέματα του σχολείου.
  • Οργανώθηκαν και διεξάγονται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με σημαντική συμμετοχή, οι ακόλουθες απογευματινές δραστηριότητες του Συλλόγου, εντός των χώρων του σχολείου: Κιθάρα, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνος χορός, σκάκι, Γερμανικά, Γαλλικά, ζωγραφική, γυμναστική.
  • Έγινε επικαιροποίηση & εκκαθάριση των στοιχείων επικοινωνίας των γονέων & κηδεμόνων.
  • Συνεχίστηκε η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του blog του Συλλόγου με τις δραστηριότητές του.
  • Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις γνωριμίας και ενημέρωσης με τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης
  • Αγοράστηκαν 3 συστήματα projector & διαδραστικού πίνακα. Τα δύο πρώτα τοποθετήθηκαν και είναι σε λειτουργία από την προηγούμενη σχολική χρονιά ενώ το τρίτο θα τοποθετηθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 
  • Αγοράστηκε φούρνος μικροκυμάτων για την αίθουσα σίτισης του ολοήμερου τμήματος του σχολείου, φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα καθαριότητας.
  • Συμμετείχαμε στην κοπή της βασιλόπιτας των τάξεων με τη διάθεση δωροεπιταγών βιβλιοπωλείου στους τυχερούς μαθητές και αγοράστηκε βασιλόπιτα για το Σύλλογο Διδασκόντων και άρτοι για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
  • Έγινε προσπάθεια να λειτουργήσει Σχολή Γονέων στο σχολείο μας υπό την καθοδήγηση των Σχολών Γονέων Βορείου Τομέα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία πραγματοποιείται δωρεάν. Η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώθηκε λόγω μη επαρκούς συμμετοχής των γονέων του σχολείου μας.
  • Οργανώθηκε ομιλία με θέμα «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού» με ομιλήτρια την κα Ερατώ Χατζημιχαλάκη, οικογενειακή σύμβουλο και 
  • Οργανώθηκε διαδραστικό μάθημα Πρώτων Βοηθειών (βασικής υποστήριξης ζωής) 3,5 ωρών από ομάδα εθελοντών ιατρών υπό την καθοδήγηση του κου Χρήστου Κρασαδάκη, Ιατρού του Νοσοκομείου ΚΑΤ.
  • Έγινε πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους φωτογράφους για υποβολή προσφοράς για την αναμνηστική φωτογράφιση όλων των μαθητών του σχολείου καθώς και ιδιαίτερου λευκώματος για τους μαθητές της ΣΤ' τάξης και ακολούθησε η σχετική ανάθεση.
  • Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία πασχαλινά bazaar, τα οποία είχαν μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων, ενίσχυσαν σημαντικά το σχολείο του συλλόγου ενώ μέρος των εσόδων διατέθηκε σε φιλανθρωπικό σκοπό κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησαν οι μαθητές της τότε ΣΤ' τάξης του σχολείου μας (το 1/3 των εσόδων του πρώτου bazaar διατέθηκε στη «ΦΛΟΓΑ» - ‘Σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια). 
  • Διοργανώθηκαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις λήξης της σχολικής χρονιάς: 1. Πάρτι αποφοίτησης μαθητών της ΣΤ’ τάξης και προσφορά του ειδικού λευκώματος που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία τους. 2. Παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες των εργαστηρίων του
  • Έγιναν Αποκριάτικοι χοροί τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου και χορηγία του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης αλλά και με τις προσφορές σε τρόφιμα από τους γονείς, όπως γίνεται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια.
  • Πραγματοποιήθηκε φιλικός φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνα μεταξύ των Γ’ τάξεων από το 1ο, το 3ο και το 5ο δημοτικό σχολείο, με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.