Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Σχολή Γονέων

Ανακοίνωση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης:
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00 , στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, επί της οδού Κισσάβου 11, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση μας.
Αυτή τη φορά φιλοξενούμε στη Σχολή Γονέων τη συγγραφέα και επιστήμονα και εκπαιδευτικό με ειδίκευση στις κοινωνικές επιστήμες,
κα Χριστίνα Φραγκεσκάκη , η οποία δίδαξε επί σειρά ετών στην δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο 1ο και 2ο Λύκειο Βριλησσίων.
Με την παρότρυνση "Ζωγράφισε μου ένα σπίτι" θα εξερευνήσουμε μία ακόμα πτυχή της οικογενειακής ζωής. 
Σας περιμένουμε.
Τηλ.εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή άλλης παροχής πληροφοριών κα Στάμου Πηνελόπη 210-8045564
Όπως επισημαίνει η Χριστίνα Φραγκεσκάκη:

To σπίτι μας

Όλοι θέλουμε να ζωγραφίσουμε ένα σπίτι πάνω σ` ένα λευκό χαρτί. Όχι όποιο κι όποιο, εκείνο εκεί με τα κεραμίδια, το τζάκι, την καμινάδα. Να επιστρέψουμε έτσι στην ασφάλεια της πρώτης ηλικίας, στη θαλπωρή της, τότε που ακόμα δεν ξέραμε τι θα ακολουθήσει, ότι δηλαδή σε λίγο θα χάναμε το σπίτι μας και αυτό δεν θα αργούσε να συμβεί, για κανέναν άλλο λόγο, παρά εξαιτίας του ότι θα μεγαλώναμε. Μετά θα ακολουθούσαν κι άλλα.

Σε κάθε μετάβαση χάνουμε το σπίτι μας , χάνουμε τις αναφορές μας, την κανονικότητα μας. Πάντα κάτι μένει όμως, κάτι «ακριβό». Μ` αυτό το πολύτιμο «κάτι» αρωγό, μπορούμε να ξαναβρούμε το σπίτι μας και να το ξαναχτίσουμε. Να τον χαλάσουμε τον κόσμο και να τον ξαναφτιάξουμε, κι απ` την αρχή να ξεκινήσουμε. Και ξανά και ξανά.