Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το σχολείο μας στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Θα θέλαμε να συγχαρούμε στην Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας, η οποία έλαβε μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώθηκε από την WRO Hellas με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» και έλαβε χώρα το Σάββατο 11 Μαρτίου.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εκπαιδευτικό κα. Καψιμάλη Βίκυ, που με δική της πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η Ομάδα Ρομποτικής προκειμένου να συμμετέχει στο διαγωνισμό, αλλά και τους μαθητές του σχολείου μας: Αγγελίνα Ελπίδα, Αποστόλου Άγγελο, Ζουμπουλίδη Κατερίνα, Κατσιγιάννη Γιάννη, Πολυδούλη Γιάννη και Χατζησάββα Στάθη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και κατάφεραν μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να συνεργαστούν και να κατασκευάσουν το δικό τους όχημα του μέλλοντος, ένα τρένο χωρίς οδηγό και να το παρουσιάσουν με επιτυχία στο διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομάδα Ρομποτικής εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας καθώς κατάφερε να προκριθεί στη Β’ φάση Αξιολόγησης και να βρίσκεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες συμμετοχές από τα σχολεία της Αττικής. 

Θερμά συγχαρητήρια!!!
RoboTrainMakers 

Επιλέξτε "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες για την κατασκευή.









------------------------------------
RoboTrainMakers

Κάποτε σε μια πόλη, σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ένα ηλεκτρικό αυτόματο τρένο εκτελούσε δρομολόγια στο εσωτερικό της πόλης και όχι μόνο... 

Ο δήμαρχος της πόλης είχε πρόσφατα αγοράσει το καινούριο αυτό αυτόματο τρένο, για το οποίο ήταν περήφανοι όλοι οι κάτοικοι της πόλης για την αξιοπιστία και τη συνέπεια που προσέφερε στις μεταφορές του. Οι κάτοικοι είχαν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από την χρονική κυρίως ασυνέπεια του προηγούμενου συμβατικού τρένου που είχαν στην πόλη τους, που το καινούριο τρένο τα αποκαλούσαν το «στολίδι» της πόλης. Παρόλα αυτά, υπήρχαν και κάποιοι κάτοικοι που ανησυχούσαν για την ασφάλεια αυτού του καινούριου τρένου χωρίς οδηγό, ειδικά στην περίπτωση που συνέβαινε κάποια βλάβη ή κάποιο ατύχημα στο τρένο. Ευτυχώς, οι ανησυχίες αυτές εκφράζονταν από μια μικρή μερίδα κατοίκων και χρειαζόταν ένα χρονικό διάστημα λειτουργίας του καινούριου τρένου για να καταλαγιάσουν.

Για άλλη μία φορά λοιπόν, η ώρα της αναχώρησης είχε φτάσει, οι επιβάτες είχαν ήδη επιβιβαστεί και έτσι η μπάρα στη διάβαση σηκώθηκε με αποτέλεσμα το αυτόματο τρένο να ξεκινήσει το δρομολόγιο του. Μόλις το τρένο ξεκίνησε και το φανάρι της διάβασης έγινε πράσινο, πέρασε στα γρήγορα ένας βιαστικός οδηγός κορνάροντας συνεχώς...(Βλέπετε οι συνήθειες των κατοίκων της πόλης δεν αλλάζουν με την έλευση της τεχνολογίας!)


Το τρένο συνέχισε το δρομολόγιο του, ακολουθώντας σ’ ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής το ποτάμι που διέσχιζε την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη, 


μέχρι που έφτασε στον πρώτο σταθμό που έπρεπε να σταματήσει για να αφήσει παλιούς και να πάρει καινούριους επιβάτες. 


Για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της πόλης διαπίστωναν την χρονική αξιοπιστία αλλά και την ασφάλεια αυτού του νέου μέσου μεταφοράς στην πόλη τους!