Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Συνάντηση της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων

Θέμα συζήτησης: Πρόληψη και Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (αίθουσα ‘Μουσών’) πραγματοποιείται η νέα συνάντηση της Σχολής Γονέων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων στη ζωή των παιδιών.
Καλεσμένη είναι η κα Ντόρα Ζούμπα, Κοινωνιολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια από το Θεραπευτικό Προσωπικό στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα Εφήβων και των Οικογενειών τους «Στροφή» του ΚΕΘΕΑ, η οποία θα βοηθήσει να εστιάσουμε στις πιο απλές αλλά και πιο δύσκολες ερωτήσεις που καλούμαστε ν’ απαντήσουμε στους εαυτούς μας αλλά και στα παιδιά μας, όπως:
  • Τι είναι τα ναρκωτικά;
  • Η τοξικοεξάρτηση ή ουσιοεξάρτηση είναι συνώνυμο της εξάρτησης;
  • Πώς εγώ ως γονιός θα καταλάβω αν το παιδί μου εμπλέκεται με χρήση ουσιών;
  • Ποια ηλικία του παιδιού είναι η πιο επικίνδυνη για χρήση;
  • Σε ποιον να μιλήσω αν είναι μία πραγματικότητα; Πώς να συμπεριφερθώ;
  • Υπάρχει πραγματική πρόληψη κατά των ναρκωτικών;
  • Μπορώ να το αποτρέψω να συμβεί στο παιδί μου;
Είναι ένα θέμα που αφορά όλες τις ηλικίες των παιδιών μας, την σωστή ενημέρωση και συμπεριφορά μας, την σωστή συμπεριφορά των γονιών στην εφηβεία, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση όλων των εθισμών.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, καλείτε στο τηλ. 210-8045564

Η Ντόρα Ζούμπα πήρε το πτυχίο της Κοινωνιολογίας με κατεύθυνση την Εγκληματολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και αμέσως ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της απεξάρτησης. Αφού ολοκλήρωσε την πρακτική της στο κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων «Αθηνά- Υγεία», παρακολούθησε σεμινάρια Δραματοθεραπείας και Θεραπείας μέσω του Παραμυθιού. Η εκπαίδευσή της ολοκληρώθηκε με την Ειδίκευσή της στο τμήμα της Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Από το 2007 εργάζεται και δραστηριοποιείται με εφήβους από 13 εως 21 ετών στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» κατά τη διάρκεια της κυρίως φάσης της θεραπείας τους συντονίζοντας δραστηριότητες, παρέχοντας ψυχοθεραπευτική υποστήριξη και συμμετέχοντας σε μαραθώνιες δραστηριότητες με την κοινότητα. Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της κινητοποίησης και αυτοβελτίωσης, με ομάδες ενηλίκων και ατομικά ως σύμβουλος.