Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Oδική ασφάλεια και συμπεριφορά

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο των εργασιών της πρόσφατης έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου μας έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς εκ μέρους των γονέων και κηδεμόνων που προσέρχονται στο σχολείο είτε για να αποβιβάσουν τα παιδιά τους το πρωί, είτε για να τα παραλάβουν το μεσημέρι και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός.

Οι παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν αφορούν περιπτώσεις που καταδεικνύουν σαφή παραβίαση των προβλεπομένων από τον Κ.Ο.Κ. αλλά κυρίως, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των παιδιών όσο και των συνοδών τους. Συνοψίζοντας τις παρατηρήσεις αναφέρονται οι ακόλουθες:

  1. Παραβίαση των διαβάσεων πεζών και μη παραχώρηση προτεραιότητας. 
  2. Στάθμευση επί του πεζοδρομίου, καταλαμβάνοντας τμήμα του και εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών. 
  3. Παραβίαση ορίου ταχύτητας. 
  4. Προσωρινή στάθμευση στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Κρήτης παρεμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων που ακολουθούν. 
  5. Αντίθετη κίνηση οχημάτων στους μονόδρομους γύρω από το σχολείο. 
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εφιστά την προσοχή όλων και παρακαλεί τόσο τους οδηγούς όσο και τους πεζούς που προσέρχονται στο σχολείο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ο.Κ., ειδικά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα αλλά και εντάσεις ανάμεσα σε γονείς και κηδεμόνες παιδιών του ίδιου σχολείου.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η προσεκτική οδήγηση και η τήρηση του Κ.Ο.Κ. δεν περιορίζεται μόνο στο δρόμο που διέρχεται από την είσοδο του σχολείου, αλλά είναι απαραίτητα και στους παρακείμενους δρόμους, καθόσον τις συγκεκριμένες ώρες μαθητές και συνοδοί διέρχονται από αυτούς.

Ο σεβασμός των πεζών και η ευγενής οδική συμπεριφορά είναι υποχρέωση αλλά και ένδειξη πολιτισμού. Ας επιδείξουμε στο δρόμο, ως οδηγοί, τη συμπεριφορά που θα επιθυμούσαμε να δείχνανε και οι άλλοι προς εμάς.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,
το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.