Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Γονεϊκή τυπολογία και τον ρόλο της στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού


Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η ομιλία του κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου, Εκπ/κού, Συμβούλου Ψυχικής Υγείας, Δρ. Ψυχολογίας, για τη "Γονεϊκή τυπολογία και τον ρόλο της στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού" που οργανώθηκε από τον Σύλλογό μας.

Παρακολουθήσαμε την ανάλυση των τύπων γονέων και πώς η γονεϊκή συμπεριφορά συσχετίζεται με την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, την οργανική σύνδεση της σκέψης, του συναισθήματος και της συμπεριφορά μας και την ανάγκη να μάθουμε στα παιδιά μας να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους. Επιπλέον, ακούσαμε και προτεινόμενες τεχνικές διαχείρισης συμπεριφοράς των παιδιών. Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή είχε και η συζήτηση που ακολούθησε με τον κ. Αλεξόπουλο.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Δ. Αλεξόπουλο που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμά μας και διέθεσε εθελοντικά τον χρόνο και τις γνώσεις του. Με τη ζωντάνια και την παραστατικότητά του μας προβλημάτισε, μας έδωσε πολλά ερεθίσματα και μας συγκίνησε.

Ευχαριστούμε και όλους εσάς που συμμετείχατε και στηρίζετε τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου για τη βελτίωση του σχολικού κλίματος.

Μείνετε συντονισμένοι διότι εξετάζεται η δυνατότητα να οργανωθούν και άλλες ομιλίες εκ μέρους του κ. Αλεξόπουλου αφιερωμένες σε εξειδικευμένα θέματα η καθεμιά, με χρήση βιωματικών μεθόδων, όπως παιχνίδια ρόλων.