Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί Γονείς,
ξεκινάμε τον Β΄ Κύκλο της νέας χρονιάς στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ και σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη την οποία έχετε δείξει στην σημαντική προσπάθεια που γίνεται στο Δήμο μας.

Την Παρασκευή 19/01/2018 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (οδός Κισσάβου 11, ισόγειο) θα ασχοληθούμε με το πολύ σοβαρό θέμα αυτό της :
Αποδοχής της Διαφορετικότητας. Τα όρια μεταξύ συγχώνευσης και ακαμψίας

Φιλοξενούμενη η συνεργάτης της Σχολής Γονέων κα Μαρία Ζούμπα Κοινωνιολόγος και Ειδ. Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

Έχει αποδειχθεί ότι Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι..

Διαφοροποίηση Εαυτού- Συγχώνευση

Τρίγωνα στα μέλη της οικογένειας

Διαγενεακή Μεταβίβαση

Συγκεκριμένα θα αξιοποιηθούν μία ή περισσότερες μορφές Τέχνης μέσω βιωματικής άσκησης σε συνδυασμό με μία εισαγωγή σε βασικές συστημικές έννοιες με στόχο τη συνειδητοποίηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στην βιωματική άσκηση οι συμμετέχοντες γονείς, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τον ασφαλή τρόπο , να εμπλουτίσουν την συνεχή ιχνηλάτηση των ορίων μεταξύ συγχώνευσης και ακαμψίας έτσι ώστε να γίνουν οι ίδιοι καταλύτες αυτής της ευαισθητοποίησης σε μία λειτουργική σχέση με τα παιδιά τους.

Ο κάθε ομιλητής πλαισιώνεται πάντα από την επιστημονική ομάδα του Τομέα Ψυχολογικής Διάγνωσης και Υποστήριξης του ΟΚΠΑΔΗΒ: κα Στάμου Πηνελόπη, κα Δήμητρα Κατσαφάνα, κα Παναγιώτα Σορρανίδου.