Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

"Τα μνημεία είναι γύρω μας" - Στις 9/3 στο σχολείο μας το εκπ/κό πρόγραμμα από τη MONUMENTA

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσκαλεί τα παιδιά της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα μνημεία είναι γύρω μας" που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 18.30 μ.μ. στον χώρο του σχολείου η ΜΟΝUΜΕΝΤΑ.


Με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του μνημείου και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, θα τα αντιληφθούν ως αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος, θα συνειδητοποιήσουν τον ρόλο τους στη ζωή μας και θα προβληματιστούν για το πώς μπορεί ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί να βοηθήσουν στη διάσωση και την προστασία τους.

Και δεν θα μείνουμε μόνο στη θεωρία!

Η επόμενη δράση μας θα είναι να βγούμε στη γειτονιά μας, να βρούμε τα παλιά κτίρια, να τα φωτογραφίσουμε και να μάθουμε την ιστορία τους μέσα από τις αφηγήσεις των ενοίκων τους, με την συνδρομή της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Βριλησσίων.

Όλη αυτή τη δουλειά μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία κάποιου εντύπου ή άλλου είδους έργου όπου οι μικροί μας ερευνητές θα διασώσουν και θα μας γνωρίσουν παλιότερες εικόνες της πόλης μας!

Η ευαισθητοποίηση από μικρή ηλικία σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να δημιουργήσει πολίτες που πράττουν για την προστασία του μνημειακού μας πλούτου συμβάλλοντας στη διατήρηση της ποιότητας ζωής και ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει σ ‘ αυτή την κατεύθυνση.

Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ ως τις 5/3 .

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν από τη MONUMENTA και θα είναι διάρκειας 2 ωρών.

Η ΜΟΝUΜΕΝΤΑ είναι αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου. 
Δείτε περισσότερα http://www.monumenta.org/