Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Υπενθύμιση πεζοπορίας στο ρέμα Βριλησσού-Κυριακή 13/5- 'Ωρα και σημείο συνάντησης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλεί την Κυριακή 13 Μαίου να γνωρίσουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι,  τον Βριλησσό, το ποταμάκι της γειτονιάς μας.
Σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό - ορειβατικό σύλλογο «Βριλησσό» http://www.vrilisos.gr  θα κάνουμε διάσχιση του ρέματος, θα καθαρίσουμε και θα συντηρήσουμε το μονοπάτι, θα γνωρίσουμε καλύτερα ένα τόσο κοντινό μας φυσικό μνημείο και θα χαρούμε τη μαγιάτικη φύση. Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα κάνουμε πικ νικ στο πάρκο που έχει την έδρα του ο «Βριλησσός», στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Υμηττού στα Βριλήσσια.
Η διαδρομή που θα πεζοπορήσουμε ξεκινά από τη Νέα Πεντέλη, ακολουθεί το ρέμα του Βριλησσού και καταλήγει στην οδό Αναπαύσεως. Διαρκεί περίπου 45΄χωρίς στάσεις. Εμείς όμως θα την κάνουμε σε 3 ώρες περίπου, καθώς θα έχουμε αρκετές στάσεις για δουλειά, ξεκούραση, και παιχνίδι .

Η ώρα συνάντησης είναι 09.00 π.μ. και το σημείο συνάντησης είναι:  ΜΠΑΚΑΣ
Αγίας Σκέπης, Νέα Πεντέλη 152 36, 210803 3160

https://goo.gl/maps/owENDtb5UAU2

Η διαδρομή είναι βατή. Είναι απαραίτητο να φοράμε καπέλο, αντηλιακό και άνετα ρούχα και να έχουμε μαζί μας νερό, κολατσιό, γάντια, σακούλες σκουπιδιών, κλαδευτήρι (όποιος βοηθήσει στο κλάδεμα). Το μεσημεριανό μας φαγητό μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο του «Βριλησσού», πριν ξεκινήσουμε.
Η πεζοπορία – συντήρηση του μονοπατιού έχει την υποστήριξη του Δήμου Βριλησσίων.
Για την καλύτερη οργάνωσή μας παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή εδώ:
Ελάτε να περάσουμε μαζί μια διαφορετική Κυριακή. Σας περιμένουμε!