Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Το σεμινάριο «Η αυτοεκτίμηση του παιδιού: γονεϊκές συμπεριφορές που την ενισχύουν ή όχι και διαχείριση του άγχους του παιδιού» από τον κ. Δημήτρη Αλεξόπουλο στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 11/5/2018 παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας το σεμινάριο «Η αυτοεκτίμηση του παιδιού: γονεϊκές συμπεριφορές που την ενισχύουν ή όχι και διαχείριση του άγχους του παιδιού» από τον κ. Δημήτρη Αλεξόπουλο, Εκπ/κό , Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Δρ. Ψυχολογίας.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις που τα δημιουργούν και τη σημασία της «νομιμοποιήσης» του άγχους τους, κατ’αρχήν από μας, ώστε να ακολουθήσει η ανασκευή των αρνητικών σκέψεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δ. Αλεξόπουλο που που δέχτηκε την πρόσκληση και πρόσφερε εθελοντικά τις γνώσεις και τον χρόνο του αλλά και όλους εσάς που παρακολουθήσατε και συμμετείχατε στη συζήτηση.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πιστεύουμε ότι η έγκυρη ενημέρωση και η συζήτηση για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας μόνο καλό έχει να προσφέρει στη σχολική μας κοινότητα και ευελπιστούμε να επαναλάβουμε ανάλογο σεμινάριο