Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Εκλογές Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Βριλησσίων - ​Υποβολή υποψηφιοτήτων

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της εκλογο-απολογιστικής γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας στις 19 Οκτωβρίου 2018, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Προκηρύσσονται εκλογές του συλλόγου μας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 13:15 – 18:00 στο σχολείο μας.

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων πατήστε ΕΔΩ
Όποιο μέλος επιθυμεί να υποβάλλει υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει την οικονομική συνδρομή του προς τον σύλλογο.

Οι εκλογές αυτές αφορούν στην ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, των εκπροσώπων μας στην Ένωση Γονέων Βριλησσίων καθώς και της ελεγκτικής επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται και τα προβλεπόμενα αναπληρωματικά μέλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μας είναι επταμελές και απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ειδικό Γραμματέα, τον Ταμία και δύο Μέλη.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας στην Ένωση Γονέων Βριλησσίων αποτελούν ουσιαστικά τους εκπροσώπους μας στο δευτεροβάθμιο όργανο της Ένωσης, που καλύπτει τους συλλόγους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) και ο αριθμός προκύπτει σε αναλογία με τον αριθμό των μαθητών του σχολείου μας.

Η Ελεγκτική Επιτροπή είναι τριμελής και πραγματοποιεί περιοδικά τους ανεξάρτητους οικονομικούς ελέγχους του συλλόγου μας.
Παρακαλούμε όλους σας να δηλώσετε υποψηφιότητα για τα όργανα του Συλλόγου μας προκειμένου να συνεχίζει να υφίσταται.

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες σε αριθμό υποψηφιότητες, οι εκλογές ακυρώνονται και ο Σύλλογος διαλύεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ταυτόχρονα όποιες ενέργειες και δραστηριότητες πραγματοποιούνται από αυτόν επίσης σταματούν να υφίστανται και χάνεται οποιαδήποτε συλλογική εκπροσώπηση των γονέων προς τις διάφορες αρχές, π.χ. Σχολική Επιτροπή Δήμου Βριλησσίων, Ένωση Γονέων Δήμου Βριλησσίων, Δήμος Βριλησσίων, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλπ..

Το τονίζουμε αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι διστάζουν να κάνουν την κίνηση του να θέσουν υποψηφιότητα και κατ’επέκταση να ασχοληθούν από οποιαδήποτε θέση βρεθούν, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου και ως εργαζόμενοι γονείς θα θέλαμε να σας πούμε ότι η απάντηση για αυτό είναι η συνεργασία. Η εμπλοκή στο Σύλλογο Γονέων για εμάς, σημαίνει διάθεση για συνεργασία με στόχο ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα μπορείτε να έχετε με την ενασχόληση με το σχολείο και τα δρώμενα του.