Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση για συμμετοχή και συνδιοργάνωση των δράσεων του συλλόγου μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

έχουμε προγραμματίσει για φέτος έξι μεγάλες δράσεις που μπορεί να κάνει ο Σύλλογός μας (μαζί και με άλλες μικρότερες), για να χαρούν και να διασκεδάσουν τα παιδιά μας, να δημιουργήσουν, αλλά και να βιώσουν τις έννοιες της συλλογικότητας και της προσφοράς.
Οι έξι αυτές δράσεις, με ενδεικτικές περιγραφές, είναι:
-Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι (14/12): Χειροτεχνίες, κατασκευές, λιχουδιές
-Αποκριάτικη γιορτή (23/02): Πάρτυ, φαγητό, διασκέδαση
-Πασχαλινό bazaar (05/04): Λαχειοφόρος, πάγκοι με στολίδια και λαμπάδες, παιχνίδια και λιχουδιές. Μέρος των εσόδων θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό
-Εβδομάδα βιβλίου (30.03-04.04): Δράσεις με συγγραφείς στις τάξεις αλλά και τα απογεύματα στο σχολείο
-Φεστιβάλ Τεχνών και Αλληλεγγύης (29-30/05): Θεατρικά, ζωγραφική, τέχνες, δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης, παιχνίδια κλπ
-Αγώνας δρόμου (δεν έχει οριστεί ημ/νία ακόμη): τα παιδιά όλων των τάξεων θα τρέξουν σε συγκεκριμένη διαδρομή στους δρόμους των Βριλησσίων.
Στα πλαίσια της πίστης μας ότι η ουσία και η βάση ενός Συλλόγου είναι η συλλογικότητα και η ομαδικότητα, και ότι αυτή η ομαδικότητα μπορεί να μας φέρει πιο κοντά, να χαροποιήσει τα παιδιά μας (γιατί όταν εμείς σαν γονείς είμαστε ενεργοί στις δραστηριότητες του σχολείου τότε τα παιδιά νιώθουν και λειτουργούν πολύ καλύτερα στο σχολικό περιβάλλον), και να διαμοιράσει τις εργασίες με αποτέλεσμα να μην κουράζεται τελικά κανείς αλλά όλοι να περνάμε ωραία, σκεφτήκαμε να σας ζητήσουμε την πιο ενεργό συμμετοχή σας φέτος στις έξι αυτές μεγάλες δράσεις.
Σε αυτή τη φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxRuqEu1t7xj3BSTceT9oA70LERa2IDe1YnrbCki1dMw6PJw/viewform μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τη δράση ή τις δράσεις που ενδιαφέρεστε, και αν θέλετε να συμμετέχετε στο οργανωτικό κομμάτι ή/και στη διαμόρφωση του χώρου (καθαριότητα και ό,τι άλλο χρειαστεί την ημέρα εκείνη, ανάλογα με τη δράση).
Μέλη του ΔΣ θα συμμετέχουν στο οργανωτικό κομμάτι, και βεβαίως στη δράση επιτόπου.
Η φόρμα θα παραμείνει ενεργή μέχρι την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Μόλις οι ομάδες οριστικοποιηθούν, θα ενημερωθείτε από τα μέλη του ΔΣ και θα ξεκινήσουν οι εργασίες οργάνωσης της κάθε δράσης.
Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι αν δεν συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων που θα συμμετέχουν στην κάθε δράση, η δράση δε θα πραγματοποιηθεί.
Σας διαβεβαιώνουμε από την εμπειρία μας ότι η συμμετοχή στην οργάνωση δράσεων σαν κι αυτών είναι ευχάριστη, είναι αναζωογονητική, και μόνο καλό μπορεί να κάνει και στον καθένα προσωπικά, αλλά και σε όλους μας. Και ο χρόνος που θα χρειαστεί να δαπανήσετε θα είναι πολύ λίγος σε σχέση με τα οφέλη που θα αποκομίσετε από μια τέτοια διαδικασία.
Περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας λοιπόν, και καλή μας αντάμωση στην κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο σχολείο!

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 
του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.