Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Προσφορά αγαθών στην Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος"


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

τις μέρες αυτές που διανύουμε είμαστε όλοι μουδιασμένοι. Φροντίζουμε την υγεία μας, προσέχουμε, είμαστε μέσα και προσπαθούμε ο καθένας να βρει τρόπους να ισορροπήσει στη νέα αυτή συνθήκη.
Είμαστε χωριστά λοιπόν αυτές τις μέρες. Δε βρισκόμαστε από κοντά, όπως κάθε μέρα, όπως θα ήταν τα πράγματα αν ο ιός δεν είχε χτυπήσει την πόρτα μας.
Υπάρχουν όμως τρόποι να έρθουμε κοντά με ασφάλεια, και παράλληλα να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη τη στήριξή μας.
Η Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" είναι μια ομάδα όμορφων ανθρώπων, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, η οποία μαγειρεύει σχεδόν καθημερινά εδώ και χρόνια με έδρα τον Κεραμεικό για τους άπορους και άστεγους της πόλης μας.
Αυτές τις μέρες κάνει ειδική έκκληση για αγαθά που χρειάζονται, προκειμένου να μπορέσουν να στηρίξουν το εγχείρημά τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν στους ανθρώπους φαγητό, μαλακώνοντας με αυτό τον τρόπο τον φόβο, τον πόνο και τη μοναξιά.
Στα πλαίσια λοιπόν του διήμερου Φεστιβάλ Τεχνών και Αλληλεγγύης που οργανώνει ο Σύλλογός με πολλή όρεξη εδώ και καιρό, και που ελπίζουμε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε στις 30-31 Μαΐου, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε αγαθά και να τα παραδώσουμε στην ομάδα αυτή, για να νιώσουμε κι εμείς ενεργοί και χρήσιμοι, και να βοηθήσουμε.

Τα αγαθά που χρειάζονται άμεσα και μπορείτε να προμηθευτείτε είναι τα εξής:

Ελαιόλαδο, πελτές, πένες, ρύζι, ρεβύθια, χλωρίνη, οινόπνευμα, γάντια

Έχουμε ορίσει τις εξής δύο μέρες παράδοσης:

-Τρίτη 31.03 ώρα 17.00-18.00 στην είσοδο του ΣΜ Σκλαβενίτη (Αγ. Αντωνίου) / τηλ. επικοινωνίας 6944140481 (Μαρία Στραγαλινού)

-Πέμπτη 02.04 ώρα 17.00-18.00 έξω από την είσοδο του σχολείου μας / τηλ. επικοινωνίας 6947007750 (Χρύσα Χάρμπα)  

Παρακαλούμε θερμά κατά την παράδοση να φοράτε γάντια και μάσκα.

Σε περίπτωση που δε σας βολεύουν οι δύο παραπάνω ημέρες και ώρες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Χρύσα Χάρμπα μήπως βρεθεί ένας άλλος τρόπος. Σκεφτείτε και να συνεργαστείτε μεταξύ σας , γονείς και φίλοι, και να αναλάβετε και για άλλους τις παραδόσεις.

Στη διαδικασία συλλογής και παράδοσης προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τα μέλη μας Πέλη Κανέλογλου και Χρύσα Χάρμπα που είναι και στην οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ μας, και τις ευχαριστούμε πολύ. Μαζί τους θα παραβρίσκεται και μέλος του ΔΣ μας. 

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση. Θα είναι πολύ σημαντική και θα μας ζεστάνει όλους. Σας περιμένουμε λοιπόν αύριο Τρίτη, και την Πέμπτη!!

Καλή αντάμωση, με υγεία και χαμόγελο!!

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 
του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.