Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Αγωνία για ρύθμιση κυκλοφοριακού χάους περιμετρικά του σχολείου μας

Σχολική διάβαση, σχολικός τροχονόμος
Σχεδόν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, καθημερινά βιώνουμε την - άκρως - επικίνδυνη συνθήκη της διέλευσης από την διασταύρωση της 25ης Μαρτίου με την Μακεδονίας για να μπορέσουμε να πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Η επικινδυνότητα εντοπίζεται στο γεγονός πως η ήδη αυξημένη κίνηση των οχημάτων, τα οποία εισέρχονται στην Μακεδονίας χαμηλά από τον παράδρομο της Αττικής Οδού, συναντιούνται στην Κρήτης με τα εισερχόμενα πλέον από την συγκεκριμένη οδό οχήματα και όλος αυτός ο όγκος καταλήγει στην διασταύρωση με την 25ης Μαρτίου. Η αδιαμφισβήτητη συνέπεια στα μάτια όλων μας είναι οι οδηγοί να μην συνεννοούνται στην διασταύρωση, να δυσανασχετούν λόγω της κίνησης και αναπόφευκτα να προκαλείται ένα χάος! Όπως αντιλαμβάνεστε από την περιγραφή, αποδέκτες αυτού του χάους είναι οι μαθητές και οι γονείς τους, οι οποίοι σταματάνε στις "σβησμένες" διαβάσεις των πεζών περιμένοντας υπομονετικά να περάσουν απέναντι για να φτάσουν στο σχολικό κτίριο. Τα περισσότερα οχήματα που κινούνται επί της 25ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς Λ. Πεντέλης τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα απ΄το επιτρεπόμενο όριο αστικής ζώνης, δεν σταματούν στην διασταύρωση και μάλιστα πολλές φορές χτυπούν στα υποτυπώδη αυλάκια του δρόμου λόγω του ότι δεν προλαβαίνουν να σταματήσουν. Σε αυτή την ανεύθυνη οδηγική συμπεριφορά προστίθεται και η προσέλευση των οχημάτων από την Μακεδονίας, που κορνάρουν ασταμάτητα για να περάσουν και να στρίψουν αριστερά στην 25ης Μαρτίου. Το χάος στο μεγαλειο του!

Η συνέπεια: να φοβόμαστε για την σωματική μας ακεραιότητα (!), να εκνευριζόμαστε, να αγχωνόμαστε γιατί περιμένουμε ώρα για να περάσουμε απέναντι και να χαλάμε την ημέρα των παιδιών μας αλλά και την δική μας.Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, έχουμε εκπέμψει SOS, από την αρχή αυτής της επικίνδυνης συνθήκης, που μας προέκυψε προς: τον Δήμαρχο Βριλησσίων, την Αντιδήμαρχο Υποδομών, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, την Ένωση Γονέων Βριλησσίων, την Τροχαία και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Διευκρινίζουμε πως δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να προτείνουμε λύσεις για αυτό απευθυνόμαστε στους παραπάνω φορείς.

Διευκρινίζουμε πως το μόνο που μας αφορά είναι η ασφάλεια των παιδιών του σχολείου μας και των γονέων και κηδεμόνων τους, που την δεδομένη στιγμή απειλείται.

Διευκρινίζουμε ότι στόχος μας είναι να προλάβουμε και όχι να καταστείλουμε! Γιατί τότε θα είναι αργά...

Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ για να βρούμε δυο (2) σχολικές τροχονόμους για την διασταύρωση αυτή. Πολύ φοβόμαστε πως λόγω του υψηλού κινδύνου δεν θα ολοκληρώσουν το έργο τους διότι κινδυνεύουν και οι ίδιες και πιθανότατα θα εισπράξουν και "ευχολόγια" από τους "ευγενικούς, υπομονετικούς οδηγούς".

Στέλνουμε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμά μας και ζητούμε την αλληλεγγύη όλων σας, την υποστήριξή σας για την εξεύρεση λύσης/λύσεων, που θα διασφαλίσουν τα παιδιά μας. Επιπλέον, υποβάλλουμε έκκληση να είμαστε αφυπνισμένοι ως οδηγοί, τουλάχιστουν εμείς που κατοικούμε στα Βριλήσσια και να προσέχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όταν περνάμε από το συγκεκριμένο σημείο, μέχρι να βρεθεί μια λύση!

Αγαπητοί συμπολίτες, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, θα θέλαμε να σας πούμε πως δεν λάβαμε από τον Δήμο ξεκάθαρη και ικανοποιητική απάντηση, γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό και οργή!

Για αυτό δυναμώνουμε την φωνή μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και ζητούμε την στήριξή σας.

Περιττό να αναφέρουμε πως είναι κωμικοτραγικό εν έτει 2023 να παλεύουμε για το αυτονόητο! Εν προκειμένω: την ασφάλεια των παιδιών μας για να φτάσουν στο σχολείο τους!